Хотелиерство & Ресторантьорство
hotelierite.net

Руски език за сервитьори

Руски език за сервитьори

Без всякакво съмнение, днес владеенето само на един чужд език вече не е достатъчно. Руският език е много близък до българския и е един от  най-говорими езици в света. Ето защо неразбираем за мен остава факта, че подценяваме необходимостта от качествени кадри говорещи руски език.

Все повече хотели в Европа полагат усилия за  да получат сертификата „Руски ключ“. Гостите на тези хотели, ще бъдат посрещнати от руско говорещ персонал, ще получат в ресторанта меню, преведено на руски, в стаите ще могат да гледат руска телевизия, ще намерят издания на руски език и всякакви други екстри.

България е любима дестинация за руските туристи, но за съжаление все още нивото на обслужване на този контингент изостава в сравнение с това, което получава западния турист(не че там всичко е по мед и масло). Нека не забравяме, че днес руснаците могат да изберат измежду много други дестинации и да предпочетат да харчат парите си другаде. За справка миналата година те са съставлявали 37% от чужденците посетили нашите курорти.

Следващия кратък урок по руски език, включва най-често използваните изрази в ресторанта и ще положи основата, така необходима за успешно общуване с руско говорящите туристи.

Тодор Тодоров
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg