Хотелиерство & Ресторантьорство
hotelierite.net

Търсете недоволния клиент

Търсете недоволния клиент

Има ли нещо по-добро, от недоволния  клиент?


Може да звучи малко странно, но това е доказано многократно в почти всеки вид бизнес.

Най-лоялните клиенти са тези, които са имали проблем и който е бил решен с правилни  коригиращи действия насочени не само към  проблема в момента, но и до действия, които са надхвърлили очакванията и са довели клиента до  точката, където той дори и  не помисля да ползва услугите на конкуренцията.
Недоволният клиент се определя като "изключително раздразнен, обиден  или неправилно разбран". Когато пътуваме например ние сме неудовлетворени и раздразнени ако полета закъснява и получаваме слаби или никакви обяснения. Гостите в хотела могат също да имат това чувство, било то от вида на стаята, от неадекватно настаняване, липса на гореща вода или климатик, непочистени помещения, пропуснато повикване за събуждане, забавяне на храната в ресторанта и така нататък.
Предполага ли това, че ние трябва да търсим недоволните клиенти? Категорично ДА. Това разбира се не означава умишлено да се правят грешки, за да се провокира клиента. Просто трябва да отворим очите си за всеки реално съществуващ проблем и да се погрижим за неговото отстраняване. Откликвайки с разбиране, показвайки загриженост и съпричастност допринасяме за повишаване качеството на услугата и гарантирано печелим редовни гости.

Всеки ден ние трябва да се стремим да превърнем хотелския  престой в едно незабравимо и уникално преживяване. Трябва да  насърчаване  персонала да  вижда в нашите гости не просто клиенти, не просто средство за да си заслужат заплатите, а живи хора, които имат своите нужди и ще получат именно в нашия хотел най-доброто обслужване. Нека не подценяваме най-важното хранене за деня - Закуската. Нека денят на нашите клиенти започне зареден с енергия, настроение и ентусиазъм, който приветливия персонал по непринуден начин е предал на госта.
Няма такова нещо като "ограничено обслужване". Хотелиерството  е услуга, чиято философия винаги е била да предостави това, което гостите искат и се нуждаят.

Доволен гост не означава автоматично, лоялен или редовен гост, но това означава, че хотелиерите  днес трябва да предвиждат проблемните области и да реагират адекватно за да отговоря на нуждите на клиентите и да бъдат в крак с конкуренцията.

Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg