Хотелиерство & Ресторантьорство
hotelierite.net

Невъзвръщаеми резервации – Non-Refundable Bookings

Различните рейтове (ценови листи), промоции и специални оферти спомагат за увеличаването на продажбите в хотела и достигане на по добър REVPAR - приход от налична стая. В тази публикация, ще се спрем на така наречените „Невъзвръщаеми резервации“ (от английски: Non-Refundable Bookings).

Това са резервации чиято стойност, заплатена под формата на депозит, не се връща на клиента в случай на анулиране или промяна на датите на пътуване. Гостът трябва да  е наясно, че резервацията, която прави се заплаща на момента и сумата няма да бъде върната. Тези условия са уточнени ясно преди да се потвърди самата резервация. Разбира се всеки хотел е в правото си да определя собственa политика и правила касаещи тази материя.

Невъзвръщаеми резервации – Non-Refundable Bookings

Такива резервации са предпочитани от клиентите поради няколко причини:

  • По ниска цена - така наречените”early birds”- ранни записвания.
  • Промоции и специални оферти включващи допълнителни екстри.
  • По голям избор – клиента може да избира разположение, изглед, етаж измежду повече стаи.
  • Гарантиране на резервацията – по този начин госта си осигурява стаята предварително.Предимствата за хотелиера са следните:

  • Постига се определена заетост на хотела занапред, което помага за покриването на оперативните разходи.
  • Невъзвращаемите резервации са сигурни приходи за хотела, тъй като цената на стаята се заплаща в момента на резервирането. При негарантирани резервации на по високи рейтове, хотелът ще загуби приходи при така наречените No Show(непристигнали гости) или поради неработеща кредитна карта или липса на такава. 
  • Приходите от такива резервации могат да се разглеждат като безплатно“ финансиране за хотела от икономическа гледна точка. Това са предварително внесени пари в касата, които могат да бъдат използвани за финансиране на какъвто и да било аспект от бизнеса, който би донесъл други приходи (банката би ни взела определена лихва, ако решим вместо това да вземем кредит).
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg