Хотелиерство & Ресторантьорство
hotelierite.net

Маркетинг - Съветите на Айнщайн

Маркетинг - Съветите на Айнщайн
Има толкова много велики умове в областта на маркетинга, които постоянно променят  правилата на играта и по този начин продължават да държат света в ръцете си. Но какво би било, ако всепризнатият световен гений Алберт Айнщайн работеше в маркетинга? Какви съвети би  ни дал той? В тази статия, аз реших да взема думи направо от устата на гения  и да ги превърна  в маркетингови съвети за вас и вашия екип.

"Не е правил грешки само този ,който не е опитвал да направи нещо ново! "
Опитвайте нови неща! Айнщайн не е открил своята специална теория на относителността правейки едно и също нещо всеки път!Напротив, постоянно проучвал все нови и различни варианти за да стигне до своя грандиозен успех. Това е, което трябва да правите и вие, да преследвате целите си, търсейки нови иновативни пътища към успеха. Ако  се чувствате комфортно в зоната на „мейл маркетинга, смело скочете в други по непознати води и пробвайте алтернативи. Създайте блог, ползвайтеSlide shareи така нататък. Какво е най-лошото, което може да се случи ? Ще научите какво работи и какво не.

"Ако A е успехът в живота , тогава А е равно на X плюс Y плюс Z . Работата е X , Y е да се забавляваш  а Z  е да  държиш устата затворена "

Живота е поредица от уравнения, а всяко уравнение трябва да се балансирана. Същото се отнася и за вашия маркетинг. Ако търсите  успех в областта на маркетинга, трябва да  намерите баланс в работата и забавленията. Помислете за това в контекста на съдържанието на маркетинговия  микс : неговото съдържание трябва да бъде комбинация от забавление и информативност. Какво друго е е нужно на вашите клиенти?

" Не се опитвайте да се превърнете в човек на успеха, по-скоро се опитайте да се бъдете човек на ценностите”

Прекрасен цитат! Когато говорим  за вашите услуги  и за начина, по който ги предлагате, фокусирайте се върху това как ще ги представите и ще изпълните обещаното на  клиентите и дори надхвърлите техните очаквания, а не толкова върху това, каква печалба ще ви донесат те. Ако продукта ви е стойностен и прави хората щастливи, нещата ще се получат от само себе си!

" Ако не можете да обясните нещо с прости думи, значи вие самите не го разбирате достатъчно добре"

Маркетинг мениджърите попадат в този капан доста често. Ние предлагаме комплексни продукти с множество слоеве и  искаме да впечатлим  клиентите с всичките  невероятни ( и сложни ) неща, които  бихме могли да направим за тях. Претовареният от информация клиент губи нишката и вашето  маркетинг съобщения  става трудно  за разбиране. Обяснявайте нещата  просто и разбираемо, подавайте информацията постепенно.

" Не всичко което е от значение  може да се преброи  и не всичко , което може да се преброи е от значение”

Това всъщност е надпис, който е бил окачен в кабинета на Айнщайн в Принстън. Безспорно е, че всичко което може да се брои, ще се преброи, но когато става въпрос за измерване на маркетинг успех, със сигурност ще се съгласите, че не всичко, което си струва, може просто да се преброи. Когато става въпрос за вашите усилия в социални медии например, вие не винаги създавате измерими резултати. Поне тези резултати не могат да бъдат измерени веднага, но вашите клиенти научават повече за вас и това неминуемо ще окаже своето въздействие в бъдеще.


Не можем всички да бъдем гении, но ако искаме да се доближим до тях , когато става въпрос за нашите  маркетингови  стратегии,  със сигурност би ни било полезно да се вслушаме в съветите им.

Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg