Хотелиерство & Ресторантьорство
hotelierite.net

VIP treatment-обслужване на ВИП гости в хотела

VIP treatment

Въпреки, че доброто обслужване на клиентите е важно във всеки бизнес, туристическата индустрия се отличава с това, че продуктът в действителност се състои от услуги и тяхното качеството определя производителността на бизнеса - следователно съществува пряка връзка между продажбите и качеството на услугите.


Ето защо VIP  услугата е изключително важно нещо за хотелиерския бизнес и оказва голямо влияние върху приходите. Гостите са причина за успеха на компанията през цялото и съществуване и поради тази причина всеки един трябва да се третира като VIP. Все пак безспорен факт е, че някои от тях харчат повече пари  за нощувки и услуги в хотела и ответен жест е повече от желателен. Въпреки, че всички гости трябва да получат отлично обслужване, за някои от тях трябва да се използват всички възможни средства, за да се отговори на техните нужди и очаквания.


Мениджмънта трябва да бъде наясно, какви са очакванията на различните гости. VIP персоните могат да бъдат категоризирани:

  • на базата на тяхната лоялност - такива са  хора, които прекарват повече време в хотела и ползват различни услуги генерирайки по този начин приходи.
  • Според общественото положение - спортни знаменитости, филмови дейци, актьори, международни дипломати, представители на държавните и общински институции и други.
  • Според  потенциала за дългосрочно сътрудничество - това са ръководители на фирми, представители на корпоративни клиенти, продуценти, бизнесмени и други .

ВИП гостите ще изискват най-добрите съоръжения и удобства, ще очакват  персонално внимание и отзивчивост, кристални чаши, безупречна посуда, елегантно бельо и не на последно място, да бъдат заобиколени от други заможни хора. Получавайки това, което искат, те с радост  ще харчат своите пари  в хотела.


Изключително важно е да има ясна процедура по темата, с която  всеки служител да бъде наясно. В нея трябва да бъдат посочени различни варианти на VIP обслужване, артикулите и услугите включени в тях, както и отговорните лица. Важно е също така служителите да умея да съчетават VIP услугата с  нуждите  и предпочитанията на гостите - например ако знаем, че гостът не употребява алкохол, да не му слагаме бутилка с вино за добре дошъл. За целта в хотелската система се вписват бележки относно навиците и предпочитанията на гостите. Личното послание под формата на Welcome letter е задължителна.

 

Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg