Хотелиерство & Ресторантьорство
hotelierite.net

Униформите на персонала

Униформите играят важна роля в създаването на желания външен вид на служителите  в хотела и придават усещане за място, където госта е наистина добре дошъл. Когато са  добре подбрани и стилни, те изграждат индентичност  и генерират положителни асоциации. Добрият мениджър никога не подценява важността на този аспект в поверения му хотел.

Униформите на персонала

Не рядко униформите носят в себе си част от културата на местно ниво или подчертават принадлежност към определена верига. Изтънчен шик, екзотичен привкус  или оптимистичен модерен микс, повлиян от най-новите модни тенденции - съчетаването на модното с функционалното е от съществено значение. Подбраните с вкус, униформи са естествен допълващ елемент към архитектурния дизайн и декор на хотела. Те му придават завършен облик и позитивна атмосфера.

Униформите определят очакваната визия на персонала, разграничават различните департаменти, йерархията в хотела и по никакъв начин не обезличават служителите – напротив, ушитата  по мярка и стояща добре по тялото униформа, е естествено допълнение към личността. Тя подчертава екипност и  дава самочувствието, да бъдеш част от нещо голямо, значимо и красиво. Когато персоналът се чувства добре облечен и комфортно в униформите си, това е предпоставка за по-качествен сервиз, премахващ бариерите пред комуникацията с гостите. Така вашият продукт ще бъде много по стойностен през погледа на вашите клиенти.

Не е без значение и факта, че униформата предизвиква доверието на гостите към обслужващия персонал и мениджмънта. Гостът поверява куфарите си на човек, когото среща за първи път в живота си, асоцирайки униформата на пиколото с пословичната услужливост на хората работещи на тази длъжност. В ресторанта се доверяваме на това, което ни поднася сервитьора, когато той изглежда добре в своята униформа и поставяме под съмнение чистотата в кухнята и качеството на храната, ако видим, че готвача е в неугледен вид и с разръфани и нечисти дрехи. Визуалният ефект е силен инструмент внушаващ  на гостите спокойствие уверявайки ги, че се намират в добри ръце.

Не забравяйте: Инвестицията в качествени униформи на вашите служители ще се възвърне многократно. Задължително условие за да постигнете този успех е спазването стандартните процедури за носене, съхранение изпиране и опазване на поверените униформи.

Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg