Хотелиерство & Ресторантьорство
hotelierite.net

Сватбени тържества - създаване на маркетингов продукт

За да имате успех в продажбите на повече мероприятия от подобен тип, най-напред трябва да имате ПРОДУКТ. Това означава, че трябва да сте на ясно, какво можете да предложите на вашите бъдещи клиенти. Офертата ви трябва да бъде обезпечена с качествен еквивалент, включваш в себе си компонентите на добрия сервиз, вкусната и оригинално презентирана храна, както и гаранция от ваша страна, че поетия ангажимент ще бъде изпълнен на 100%. Все пак сватбата е един път в живота (е поне първата). Трябва да сте готов да отговорите, както на желанията на младоженците да получат най-щастливия си ден, а също така и с отговорите на редица свързани с мероприятието въпроси. Хората ще искат да знаят, какво ще бъде включено в цената и какво ще се предлага като екстра срещу заплащане.

Добре би било да сте с едни гърди пред конкуренцията и продуктът ви да се отличава с характер и уникалност. На клиента следва да се дадат възможности да избира измежду готови варианти за меню с опция за тестване на избраните ястия - този способ е много силен коз и може да наклони везните във ваша полза. Използвайте всички възможности на хотела за да спечелите клиентите - безплатна стая за младоженците, паркинг за автомобилите, закуска в леглото на другия ден. Съдействайте по организирането на сватбата във всичките и аспекти, независимо, че не  всеки от тях ще генерира печалба за хотела. Влезте в колаборативни отношения със сватбени агенции, фотографи, флористи и озвучители. Не подценявайте дребните детайли. Предложете  например да направите табло със списък на гостите и табелки  с техните имена по масите. Така  ще покажете, че си разбирате от работата и хората ще оценят това.

Най-добрият вариант за реализиране на повече продажби е съставянето на папка презентираща вашия сватбен продукт. Тя трябва да включва заглавна страница - директно по темата. Тук трябва да се наблегне върху всичките предимства и екстри, които предлага хотела за организирането и провеждането на сватбеното тържество. Хубаво е да има  снимков материал и да са представени  възможностите за подреждане на залата в различни цветови теми. Следват предложенията на готвача - трябва да имате поне 3 готови варианта на 4 степенно меню, като на госта да се даде избор, ако желае да редуцира броя на ястията или да подмени някое от тях. Направете няколко варианта пакетни цени включващи  храна, напитки и всички останали екстри.

Тук ви предлагам  професионално изготвената начална страница в сватбената папка - брошура на един от
5 звездните хотели в София
.
Сватбени тържества- създаване на маркетингов продукт
Сватбени тържества- създаване на маркетингов продукт
Сватбени тържества- създаване на маркетингов продукт
Сватбени тържества- създаване на маркетингов продукт
Сватбени тържества- създаване на маркетингов продукт
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg