Хотелиерство & Ресторантьорство
hotelierite.net

Ексклузивно интервю с Иво Танев

Ексклузивно интервю с Иво Танев

Популярният ТВ водещ Иво Танев заложи отново на печеливша карта, разгръщайки своя потенциал в един набиращ все повече популярност у нас бизнес.  Днес той е изпълнителен директор на уникалната  и единствена по рода си в България  мулти-функционална амфитеатрална зала за 800 души  “
Рейнбоу плаза” - оборудвана с въртяща и повдигаща се сцена, телевизионно студио и какво ли още не. Иво се съгласи да даде ексклузивно интервю специално за читателите на сайтa " Хотелиерство & Ресторантьорство“
Иво как се роди идеята за реализирането на този проект?
Идеята беше моя. Роди се в началото на 2001 година. През 2008 беше реализирана.
Вярно ли е, че залата е точно копие на също такава зала намираща се в Лас Вегас?
Не! Просто съм черпил идеи от видяното по света.
Не се ли притесняваш да заложиш в един сектор, който по подразбиране до вчера бе приоритет единствено на по известните хотели в България?
В България все още няма хотел с атрактивна зала, както е по света. Тук залите са едни кухи правоъгълни кутии. И нищо повече. Правят казина или подобни заведения, защото тук искат да печелят сега, веднага и по много. Такова е мисленето. При нас  всичко е на едно място, без да се налага клиента да хаби нерви и време и най-вече пари. Разполагаме с уникално оборудване и прекрасен екип от супер професионалисти.
Като каза професионалисти, как набираш хората си?
С повечето хора работя от много години и са изпитани във времето. Важното е да не са интриганти и подмазвачи! Такива ги гоня на мига, без обяснения. Обучил съм прекрасни хора. Обичам ги и разчитам на тях. Привърженик съм  на човешки и приятелски взаимотношения с хората с които работя.
Ако трябва да направиш компромис в цената, би ли направил и компромис с качеството на услугата, която предлагаш?
Клиентите ни са се убедили, че такова нещо при нас няма. Дори когато сме домакини на благотворителни мероприятия, без да получаваме и стотинка, не правим никакви компромиси. Компромис с в подобна ситуация е чисто самоубийство.
Осигурявате и кетъринг. Кажи няколко думи за твоя готвач и каква кухня предлагате.
В кухнята всички са с огромен опит и карирера в бранша. Изцяло се съобразяваме с изисикванията на клиента. Кухнята е световна, но приоритет взема европейската кухня.
Ексклузивно интервю с Иво Танев
Плюс или минус според теб е локацията на залата?
Абсолютен плюс!!! Хората трябва да се излекуват от селското мислене всичко де в центъра. Около нас има широки булеварди паркинги, редовен градски транспорт и метро!!! С кола си за 5 минути до центъра на София. Пеша за 20 минути. Ако това е лоша локация...?!?
Residor имат хотел в непосредствена близост до залата.В този контекст какво мислиш за конкуренцията?
Ще те поправя! До ЗАЛИТЕ!!! Имаме няколко зали! Residor не могат да ни бъдат конкуренция, защото използват нашите зали, а ние хотела. Непрекъснато си разменяме клиенти. Чудесно, нали?!
Отразява ли се кризата на търсенето на подобен тип услуги?
Кризата се отразява на всичко. Фирмите първо намаляват парите за реклама и представителните. А ние сме в този сегмент. Това обаче не ни попречи миналата 2012 да е супер успешна!!!
Кои клиенти за теб са основна целева група?
Ох, много е трудно да отговоря на този въпрос...не подценяваме никой, всички са ни скъпи. За нас е най-важна добрата дума от доволен клиент. Ще дам пример. На едно съвсем малко събитие присъстваше човек от голяма и известна фирма. Тогава той видя залата за първи път и в последствие  фирмата му  направи няколко огромни събития. И това съвсем не е изолиран случай. Това е практика. По тази причина не подценяваме нито едно събитие.
Ти си достатъчно популярен в България. Помага ли това или пречи, когато се налага да договаряш условията за конкретно мероприятие?
Помага и то много!!!
Кое е най-силното/значимото мероприятие което си провеждал?
Не е едно. Страшно много са!!!
Ако трябва да кажеш честно,има ли пари в този бизнес в България?
Това е бизнес за търпеливи хора. Тук не се правят бързи пари!!!
Вече толкова години успяваш във всяко твое начинание. Каква е тайната на твоя успех?
Благодаря на Господ, че не съм алчен! Няма алчен щастлив човек. Алчния човек винаги иска още и когато го има вече не му е интересно. И това ако е щастие... Аз обичам да живея по-простичко и човешки. Не ме вълнуват марки, моди и баровски мечти. За мен най-големия лукс е природата.
Как са нещата при теб в личен план?
Екстра!!! Имам малка, сладка внучка Алина на 7 месеца. Голяма радост ни носи.
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg