Хотелиерство & Ресторантьорство
hotelierite.net

Зареждане на залите за мероприятия

Съвременният  банкетинг в елитните хотели се отличава  с своята функционалност и модерно оборудване. Той е обезпечен  с качествен, обучен  персонал и перфектна организация на работата. Буквално за минути от сватбено тържество, залата се зарежда за  заседание или подиум за модно ревю. Залите се подреждат в зависимост от това, какво мероприятие е запланувано, и разбира се, какви са предпочитанията на клиента. Последното разбира се задължително трябва да бъде съобразено с възможностите на залата, за да се чувстват гостите комфортно в нея. Въпреки че всяко събитие се провежда по установени процедури и формат,  няма двама  клиенти  които да имат един и  същ списък с желания, всяко събитие е само по себе си уникално, така че всеки път трябва да се постараем да разберем, какво иска клиента за да удовлетворим  неговите  желания.

Понякога  може да се случи, когато дойде клиента за да огледа залата, тя да бъде незаредена или да бъде подготвена за съвсем друг тип мероприятие. За това е необходимо да се направи брошура-каталог на вашите конферентни и банкетни помещения. Тя трябва да съдържа снимки на залите с различните видове зареждане, както и съответна информация за броя гости, които тя може да поеме за всеки един вариант. Тук също трябва да присъства информация за квадратурата и височината на залата, оборудването (ако има такова), както и опции за наемане на оборудване. Безсмислено е да се преувеличават възможностите и капацитета на вашите помещения. Ако вашата брошура твърди, че в залата  спокойно може  да провеждате мероприятие за 100 делегати в театрално разположение, докато в действителност те ще трябва да бъдат сбити един до друг, то те  ще се чувстват некомфортно и може да ги загубите като бъдещи клиенти. За да се чувстват удобно делегатите пространството за един човек трябва де бъде съответно:
● Театър стил: 0,8 кв.м на човек
● Класна стая: 1,6 кв.м на човек.

Следва да се предвиди и място за да могат делегатите  да се придвижват. Пътеките между редовете седалки трябва да бъдат най-малко 76 сантиметра.

Например зала с квадратура от 200 кв/м би побрала:

250 души когато е заредена тип Коктейл

250 души когато е заредена тип Театър

120 души когато е заредена тип Class room (Kласна стая)

110 души когато е заредена тип Бална зала с кръгли маси”

80 души когато е заредена тип U- shape (П- образно)

50 души когато е заредена тип Hollow square (заседание)

Banqueting Set Up - типове подреждане на залата

За да бъдете успешен  в този бизнес, трябва винаги да бъдете с  една крачка напред и да предвиждате  нуждите на гостите. Отдел продажби трябва да познава като петте си пръста продукта, който продавa и да е  наясно, както с размерите на залите, така и техните възможности. Отделяйте внимание на детайлите, защото те правят едно събитие по-специално и карат хората да си спомнят за него. Организирането на мероприятия и конференции като правилно е печеливш и същевременно  сложен бизнес, но бихме могли да улесним своята работа, ако му отделим вниманието, което заслужава.

Сподели
Banqueting Set Up - типове подреждане на залата
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg